top of page
Поиск

Ylivieskan ruokapaja Sputnikissa 18.10.2018



Aiheena: Venäläinen ruoka

Alkuruoka: Kharcho-keitto (tomaattinen kanakeitto)

Pääruoka: Stroganoff, keitetyn tattarin kanssa

Lisukkeet: Venäläinen sillisalaatti (silli turkissa), smetana

Jälkiruoka: Rahkapaistos kahvin ja teen kera

Alun perin oli tarkoitus, että ruokaa tehdään yhdessä ruokailijoiden kanssa, ruokapaja tai yhteisvalmistus tyylisesti, mutta asia oli varmasti ymmärretty hieman väärin ja ruoan valmistajia olikin vain me kolme Galina Härö, Diana Seppä ja Ronald von Schulmann. Raaka-aineet tuotiin kaikki mukana, mutta tässäkin oli ihan pientä uutuuden kankeutta ja jouduttiin käyttämään apuvoimia hakemaan pikaisesti muutamia oleellisia tarvikkeita kuten silli. Ilman silliä ei tahdo oikein sillisalaattia saada aikaan. Vieraassa keittiössä on myös aina omat hankaluutensa löytää tarvittavia astioita ja työkaluja, mutta onneksi saatiin siihen apuja paikallisilta nuorilta, jotka olivat tiloissa paikalla.



Ei muuta kuin kattilat tulille ja veitset sun muut kapustimet heilumaan. Jotenkin ilman mitään aikaisempaa kokemusta toimia yhdessä keittiössä kaikki löysivät heti paikkansa ja pilkkomiset paistamiset keittämiset lähtivät vikkelästi alkuun. Jälkiruoka ensimmäisenä uuniin, Kharcho keiton kanat kiehumaan, kuten myös perunat porkkanat ja punajuuret sillisalaattiin. Aika meni kuin siivellä ja niin ateria toisensa jälkeen valmistui. Vähän vähältä myös ruokailijoita alkoi saapua ja ruoan valmistuttua istuttiin yhteiseen pöytään ruokailemaan.

Hieman pelkäämäni patatiskiin joutumista ei sitten tullutkaan, sillä keittiössä oli oikein kunnallinen tiskikone ja paikallinen järjestäjä puoli huolehti muusta tiski ja ruoan tähteiden siivoamisesta.



Onnistunut tapahtuma, ruoka otettiin mielenkiinnolla ja puheista päätellen myös makujen suhteen hyvin vastaan. Kokkien suoritus hyväksytty, ja pääasia, että ruoka maistui.




bottom of page