top of page
Поиск

Suomalaisen ruoan päivä 04.09.2020



Tämän päiväisen ruokapajan aiheena oli Suomalainen arkiruoka. Ruokaa valmistettiin vanhassa tuvassa Haapaveden Rytkynkylässä, jonne vieraanvaraiset isäntämme Alli ja Hannu Rytky antoi meidän tulla tekemään perinteistä arkiruokaa.

Olimme suunnitelleet päivän ruokalistan siten, että siihen kuului pääruokana peruna-jauheliha-laatikko, kaksi erilaista salaattia: vihreä arkisalaatti ja punajuuriomena salaatti. Ensimmäiseen salaattikastikkeeksi öljypohjainen- ja toiseen kermaviilipohjainen kastike. Jälkiruoaksi valittiin syksyinen puolukka- kiisseli kermavaahdon kanssa.

Tehtiin tähän myös hieman pidempi videointi, jossa näytetään kaikille kiinnostuneille eri työvaiheet, raaka-aineet ja lopputulos. Ruoka maistui ja isäntäväki kehui valmistamaamme päivällistä maittavaksi. Suomalaisen ruokapäivän kunniaksi Kulttuurikauha hankkeen siivittämänä!




bottom of page