Поиск

Ruokapaja Pikkumehtä 28.05.2020



Melko tuulisena päivänä kokoonnuimme Pikkumehtän tilalle, jossa emäntä Asta Jauhiainen otti meidät ystävällisesti vastaan. Tänään oli tarkoitus tehdä lyhyt video maatilamatkailusta tälle pienelle tilalle, ja samalla tehdä nuotiolla ruokaa.




Ensin teimme videoon liittyvät kuvaukset eläinten luona, jonka jälkeen siirryimme autolla joen rantaan, missä oli tarkoitus hieman meloa kanooteilla, ja samalla valmistaa nuotion loimussa lohta sekä keittää padassa juureksia. Isäntä oli edellisenä iltana nikkaroinut mahtavan näköisen pöytätason todella leveästä tuppeen sahatusta laudasta, joten kaikelle ruoalle, sekä valmistukselle oli hyvin tilaa. Ensin kuorittiin ja pilkottiin juurekset, jotka siirrettiin mausteineen pataan. Nuotion tultua kunnon roihuun laitettiin laudalle puutapein kiinnitetty kala sen loimuun valmistumaan. Pata sai myös paikan sopivan kiven päällä, joten nuotio palveli samalla kahta kohdetta yhtä aikaa. Kun ruoka oli valmistumassa, uskaltautui yksi pariskunta kokeilemaan kanoottia Asta emännän ohjauksessa. Eivät kastuneet, hienosti meni, eikä tuuli vaikuttanut niinkään melomiseen kuin ruoan laittoon, jossa jouduttiin taiteilemaan, että loimut osuivat oikeaan kohteeseen ja saatiin ruoka kypsymään. Lopuksi laitettiin vielä leipäjuustoa lämpenemään kermaseokseen, jota tehtiin jälkiruoaksi. Oikein mukava kokemus kaikkineen, sekä oppimismielessä että herkuttelun merkeissä.