top of page
Поиск

Ruokapaja Haapaveden Kopsalla 22.02.2020Aihe: Blinikonsertti laskiaisena

Menu: Klimppikeitto, rasvarieska, täytetyt venäläiset blinit, suomalaiset pika blinit tattarijauhoista usealla lisukkeella

Juomat: Vesi ja mehu, kahvi ja tee

Nyt jo perinteeksi muodostunut laskiaisruokapaja Haapaveden Kopsan talolla muodostui melkoiseksi yleisömenestykseksi. Paikalle saapui kaikkiaan 49 osallistujaa, joista 16 oli musiikkiryhmään kuuluvia esiintyjiä. Kopsan keittiö, on melko pieni, joten tiiviiksihän tuo tunnelma siellä muodostui. Jouduttiin hieman tuuraamaan, että halukkaat pääsivät ruokapajan ruoan valmistukseen osallistumaan. Ajan ollessa rajallinen oli tehtävä etukäteisvalmistusta jonkun verran, ja se oli ajan voittamiseksi blinien paistoa. Koska hellatilaa oli rajallisesti, ei voitu laittaa niin montaa astiaa kerralla piisille, että ehtisi valmiiksi ruokailuun. Blinin paistoa ei voi nopeuttaa, mutta osan pystyi tosiaan paistamaan etukäteen ja sitten loppuja sen verran kuin ehtii sitten pajassa tehdä.

Jaettiin taas tekijät ryhmiin ja siitä lähti taas vispilät heilumaan, kauhat kopsumaan ja pannut tirisemään. Haapavetistä perinneruokaa parhaimmillaan, hirviklimppikeittoa valtava kattilallinen kiehumassa yhtäällä sekä rasvarieska taikinan tekoa toisaalla. Venäläisiä lättyjä oli paistumassa mutta suomalaisten blinien tekoa hieman viivytti sulakkeiden poksahtelu suuren kuorman alla. Kaikki saatiin kuitenkin tehtyä sovitusti ja ruoat katettiin seisovaan pöytään, josta kukin kävi mieleisensä noutamassa. Kahvin ja teen kera nautittiin sitten Petroskoilaisen ryhmä Gornitsan laulu- ja tanssiesityksistä. Mukava yhteinen perinnerikas laskiaisen vietto taas kerran, josta paljon kiitosta sekä oman väen, että vieraiden parista saatiin ansaitusti kuulla.
bottom of page