top of page
Поиск

Pyhäjärven ruokapaja Väentuvassa 01.12.2018Aiheena: Ukrainalainen ruokapaja

Alkuruoka: Ukrainalainen borssikeitto / pampushki sämpylät ja smetana

Pääruoka: Deruny smetanan kera (perunajauheliha pannukakkuja)

Jälkiruoka: Kurpitsa-hunaja paistos, kahvi ja tee

Varhain aamulla lähdimme liikkeelle, sillä kokkeja oli tähän tilaisuuteen ilmoittautunut mukaan usealta paikkakunnalta. Alon Stodolska oli vastuullinen pääkokki, koska kyse oli hänen kotimaansa ruokakulttuurin aiheesta. Meillä oli toki tällä kertaa ihan suuri kunnia saada Raili Heikkilä Lähieksperteiltä mukaan. Raili on Haapavedellä ravintola alan opettajana, joten siksikin oltiin turvallisin mielin matkassa. Keli oli mitä huonoin ja onneksi Raili olikin mennyt hieman aikaisemmin ja saanut koko pöytien kattauksen tehtyä ennen kuin pääsimme muut perille. Keittiö oli tosi pieni, meidän kahdeksalle kokille, mutta kuten sanotaan: sopu sijaa antaa, onnistui kaikki ruoanlaitto hyvässä hengessä, vaikka hieman kiire lopulta tulikin. Keitto valmistui aivan hyvin ajallaan, mutta peruna pohjaiset kakkujen paistossa olikin sitten kiirettä, sillä käytössä oli vain normaali keittiö hella, ja aluksi vain yksi toimiva paistinpannu.


Onneksi Ljudmila asui lähellä ja haki kotoaan lisää paistinpannuja kuten muitakin työkaluja. Ruokailijoita oli ilmoittautunut vajaa kolmekymmentä, mutta Väentuvassa on hyvä tilat, joten kaikille oli hyvin tilaa ruokailuun.

Uskon, että tälläkin kertaa kokkien suoritus oli ihan hyvä, sillä ruoka maistui kaikille. Jouko Aakko oli tuonut Kostamuksesta paikallista kotikaljaa, joka sopi ja maistui oikein hyvin tämän ateriakokonaisuuden kanssa.
bottom of page