top of page
Поиск

Pelmeni-ilta Norassa 10.09.2021Koko viikko on vietetty Haapavedellä hyvinvointiviikkoa. Oma tapahtuma osuutemme painottuu kuitenkin vasta loppuviikolle, missä tämä Pelmeni-ilta on ensimmäinen. Lisänä pidettiin Lusikka-maalaus kurssi, kuunneltiin esitystä Venäläisestä ruosta koko venäjän alueelta. Lauantaina on lisäksi Haapaveden ”Tilda-nuken” valmistamistyöpaja sekä ns. ETNO-kahvila, jossa käydään läpi siihen liittyvää toimintaa ja samalla herkutellaan kahvin, teen ja kastettavien kanssa. Valitettavasti suunnittelemamme hyvin kysytty Matushka maalauspajan jouduimme perumaan, sillä kouluttajaamme Pietarista ei päästetty rajan yli suomen puolelle, johtuen edelleen voimakkaista rajoituksista koronapandemiasta johtuen. Säännöt olivat muuttuneet muutamaa päivää aikaisemmin tiukemmiksi, joka suruksemme osui näin kohdallemme ja jouduimme sen tilaisuuden tältä erää perumaan.

Pelmeni-iltaan saapui valtavasti osallistujia, reilut 30 henkilöä. Opetuskeittiö ei ole kovin suuri, mutta jaettuamme kaikki neljään ryhmään saivat suurin osa omakohtaisesti olla mukana pelmenien teossa. Meitä oli opettamassa nuori Denis, joka näytti taitavasti mallia ja kävi jopa avustamassa niitä, joilla ei oikein helposti sujunut taikinan teko ja pelmenin pyöritys. Taikinan salaisuus onkin oikein pitkä ja voimakas vaivaaminen, jolloin siihen syntyy hyvä sitko, joka sitten keitettäessä antaa hyvän lopputuloksen. Tehtiin eri mallisia pelmeniä, osa käsin osa siihen tarkoitetulla muotilla. Erikoisuutena saatiin nähdä jopa Kaukasialainen versio, joka olikin melko koristeellinen.

Pelmenien valmistuttua siirryimme niitä nauttimaan smetanan kera. Pelmenien keittolientä käytetään myös keiton omaisesti hyväksi, mutta myös voita voi sulattaa pelmenien päälle. Jälkiruokasi oli tällä kertaa pelkästään teetä ja niiden kanssa sekä makeita, että suolaisia täytettyjä piirakoita. Miten se vanha mainos menikään: maistus varmaan sullekin.
bottom of page