top of page
Поиск

Oulaisten ruokapaja Penttilän talossa 02.03.2019Aiheena: Venäläinen laskiainen

Alkuruoka: –

Pääruoka: Seljankakeitto

Jälkiruoka: Täytetyt laskiaisblinit

Laskiaisviikonlopun tiukan aikatauluin vuoksi, oli ruokapaja järjestetty Oulaisiin samanaikaisesti Pietarilaisen LAD yhtyeen esiintymisen kanssa jo lauantaina. LAD oli tullut Suomeen jo muutaman päivän aikaisemmin ja oli esiintynyt Pyhäjoella ja Raahessa. Nyt oli vuorossa Oulainen Penttilän talossa. Penttilän talo olikin oiva paikka koko tapahtumalle, hienoine tiloineen. Seuraavana päivänä yhtye matkaa sitten Haapaveden kautta paluumatkalle kotiinsa.

Lähdimme neljän henkilön voimin Haapaveden liikuntahallilta hirvittävään lumipyryyn. Perille päästiin kunnialla, hyvissä ajoin. Vielä yksi kokki lisää Oulaisista ja niin saatiin ruokapaja alulle. Muita ruoan valmistajia saapui sitten hieman vaihtelevalla aikataululla, mutta kaikille riitti jokin pieni tehtävä kuitenkin.

Onneksi oli hieman etukäteen paistettu blinejä, sillä arvasimme tilojen kuitenkin olevan rajalliset ja perinteisesti yksi lätty kestää paistua minkä kestää. Osa taikinasta tehtiin kuitenkin paikan päällä ja paistaminen alkoikin saman tien. Keiton vesi ei ottanut millään kiehuakseen, ja hieman vierasta induktioliettä ihmeteltiin välillä jo ohjekirjan kanssa ihan porukalla. Lopulta ymmärsimme, ettei vesi tule ikinä sillä hellalla kiehumaankaan, sillä kattila ei ollut hellalle sovelias. Kiireen vilkkaan kauppaa hakemaan pientä keittolevyä, joka sitten pelastikin tilanteen ja keitto saatiin kiehumaan hyvällä porinalla. Aikaa ei kuitenkaan jäänyt montaa minuuttia valmistumisesta ruokailuun, mutta vaikka oli kiire, kyllä kannatti. Ruoka oli taas kerran aivan kerrassaan mainiota.

Musiikin tahdissa nautittiin päivä antimista, jossa kahvin ja teen kanssa maistuivat blinit joissa täytteenä oli, rahka, banaanisuklaa seos, sieni-porkkana-sipuli ja vielä tuorejuusto-mäti.


bottom of page