
Makupäivä-maratonin toisena päivänä, meillä oli hieman nopeammin valmistuvat reseptit, joten saatiin kaikki hyvissä ajoissa valmiiksi ennen kuin vieraat saapuivat. Valmistimme rukiisia perunapiiraita ja mätiä maidossa. Jälkimmäinen on huonosti tunnettu suomessa, mutta oikein hyvän makuista. Tähän voi käyttää mätiä, monesta eri kalasta, mutta Komissa käyttivät hauen mätiä. Meillä oli siian ja lohenmäti sekoitus. Katsoimme syönnin yhteydessä Komista saadun videon, jossa oli huomiota herättävän kauniita astioita käytössä, kuten esimerkiksi vanhan mallisia työkaluja sekoittamiseen, kaulitsemiseen ja muuhun valmistamiseen. Varsinkin uuni oli kiinnostava, sillä siinä ei ollut luukkua laisinkaan, vaan paiston ajaksi tulisia hiiliä vedettiin uuniaukon etuosaan ja paistettavat tuotteet niiden taakse. Onnistuimme mielestämme kopioimaan Komin mallin oikein hyvin, makua emme tietenkään päässeet lähtömaasta maistamaan, mutta uskomme sen olleen yhtä hyvää kuin meidänkin tekemät.