Поиск

Makupäivät-maraton Ruustinnanhovissa 28.6-2.7.2021, Karjalan tasavalta, Petroskoi ja Belomorsk 30.6.



Kolmantena Makupäivät-maraton päivänä oli hieman työläämpi reseptiikka, joten tulimme keittiöön tuntia aikaisemmin. Nadezda tuli avuksemme ja oli yöllä leiponut karjalanpiirakoita valmiiksi. Nadezda olikin tekemässä taikinaa ja yhdessä täytettiin kalakukko kalalla, juureksilla ja muilla aineksilla. Viimeistely kananmunan keltuaisella ja uuniin. Petrovskin liharuukkuun pilkottiin yhdessä lihoja ja kaikki muut raaka-aineet yhdessä Dianan kanssa ja tehtiin pari malli ruukkua sekä yksi isompi padallinen, joka sitten asetettiin vierailijoille tarjolle. Reseptit eivät olleet vaikeita, mutta pilkkominen paistaminen ja hauduttaminen vei luonnollisesti oman aikansa, miksi oli varattava hieman enemmän keittiö aikaa. Onneksi meillä oli kuitenkin Nadezda mukana, että saatiin kaikki ajallaan valmiiksi. Kyllä kannatti varata aikaa, liharuukku oli aivan kertakaikkisen hyvää ja siitä saatiinkin tosi paljon positiivista palautetta. Kalakin oli hyvää, mutta suolan annostelun kanssa on seuraavalla kerralla huomioitava, että taikina itsessään imee kovasti suolaisuutta itseensä, joten sitä voisi käyttää hieman enemmän. Onnistunut kokonaisuus taas tälle päivälle.