Поиск

Makupäivät-maraton Ruustinnanhovissa 28.6-2.7.2021, Karjala-Suomi Kostamuksen osasto ja Vuokkiniemen




Ensimmäiseen Makupäivät-maratonin osioon saatiin reseptit Kostamuksesta ja Vuokkiniemestä. Ensimmäisestä oli useampia erilaisia voileipiä ja toisesta hapankaalikeitto. Katsottiin videot, miten näitä oli valmistettu ja saatiin sitä kautta hyvät ohjeet. Resepteistä sitten raaka-aineet. Kaalikeiton valmistukseen ei olisi ollut lyhyen keittiörupeaman vuoksi olisi jäänyt aikaa, joten Diana valmisti sen etukäteen. Ruustinnanhovin keittiö on melko pieni, sinne ei mahdu kovin moni kokkailemaan kerrallaan, joten siksikin oli soviteltava hieman aikatauluja. Satu Lundberg, ravintoloitsija, joka hoitaa nyt ”Ruustinnan” roolia, oli meitä auttamassa rautaisella ammattitaidollaan ja aina niin iloisella mielellään. Leipiä, monenlaisia, alkoikin syntyä reipasta vauhtia. Hieman jouduimme osin säveltämään, sillä ihan kaikkia tarvitsemiamme työkaluja ei ammattikeittiössä ole käytössä. Hyvin kuitenkin ehdittiin, ennen kuin vieraat saapuivat. Pienen tervetulijaistoivotusten ja hankkeen esittelyn jälkeen päästiin maistelemaan päivän saavutuksia samalla seuraten videota, joka meillä oli isolla näytöllä pyörimässä. Ensimmäinen päivä onnistuneesti ohi, ja seuraavaan päivään tyytyväisenä valmistautumaan.