top of page
Поиск

Kuvaukset 14.10.2020 ’Suomalainen syksy’ festivaalipäivään (25.10. Karjalassa)Keskiviikkona aloitettiin aamupäivällä filmaus ja ruoan valmistus kauniissa Ruustinnanhovin tiloissa. Alkuvalmisteluihin kuuluu filmauslaitteiston pystytys ja viritys, johon itsellämme ei ole muuta osaa, kuin kertoa missä ja mitä tulemme tekemään. Tämä ruokapajan tarkoitus oli tehdä mallivalmistus eri ruokalajeista, jotka sitten esitetään Karjalassa useammalla paikkakunnalla (Kontupohja, Petroskoi ja Kostamus) ’Suomalainen syksy’ festivaaleilla 25.10.20. Siellä vastaavasti tehdään samanlaiset annokset, videon opastuksella. Tämä järjestely on vallitsevan poikkeustilan vuoksi, koska emme pääse itse paikan päälle pitämään ruokapajaa.

Tämän aterian kokonaisuuteen kuului alkuruokana Suppilovahverokeitto, joka toimii samanlaisella ohjeistuksella vain sieniä vaihtamalla. Tällä tavalla saadaan helposti keitto eri makuiseksi ja sitä kannattaa kyllä kokeilla. Koristeeksi ei löytynyt persiljaa eikä basilikaa, mutta uskokaa tai älkää fenkolin varsi antoi yllättävän mukavan lisämaun. Keiton kanssa kahta erilaista patonkia. Toisessa lisättynä hieman voita ja oreganoa mausteeksi, valkosipuli käy myös erinomaisen hyvin tähän. Pääruokana täytetty lihamureke (herkkumureke), kananmunaa kuullotettua sipulia ja pekonia. Färssin (murekkeen) lisukkeena Punajuuri-aurajuustovuoka. Jälkiruoaksi Puolukkapiirakkaa ja kahvia.

Tällä kertaa ei ateriaan kuulunut laisinkaan perunaa, eikä salaattia. Kastikkeen jäätyä tällä kerta taka-alalle, sopi kuitenkin sienikeitto aivan mainiosti kastikkeeksi.

bottom of page