top of page
Поиск

Komi shanga-Festivaali ruokapaja Ruustinnahovissa 20.8.2021Olemme edelleen ikään kuin Korona pandemian vankeina omassa maassamme. Kaikki vaivalla suunnitellut matkat, eri paikkoihin, joudutaan perumaan ja edelleen striimaamaan tai tekemään videoiden välityksellä. Vaikka alkukesästä tilanne näytti jo hieman helpottuvan, jouduimme viime metreillä muuttamaan suunnitelmaa Komin shanga-Festivaaleihin osallistumisesta.

Saimme vieraaksemme Haapavedelle keittiömestari Tarmo Waseniuksen Joensuusta ja pääsimme taas Sadun keittiöön Ruustinnanhoviin tekemän filmauksia. Esivalmisteluja ateriakokonaisuuden menun suhteen olimme tehneet ja suunnitelleet Tarmon kanssa jo paljon aikaisemmin, joten nyt ei tarvinnut muuta kuin katsoa, että kaikki raaka-aineet ovat mukana, ottaa härkää sarvista ja alkaa kokkaamaan.

Nyt kun meillä oli oikea ammattilainen ja samalla myös opettaja mukana tekemässä, oli osuutemme hieman helpompi, verrattuna moneen moneen ruokapajaan tähän asti. Lisäksi kysehän on opetusvideo, joka festivaaleille lähetetään vastavuoroisesti heidän versiostansa, joka makupäivillä esitettiin ja tehtiin. Ihaillen seurasimmekin sekä varsinaista valmistusta, mutta myös järjestelmällisyyttä ja työjärjestystä, joka kyllä visusti painetaan mieleemme. Pääruoan sorsa oli kokonaisena, joten sen leikkaaminen oli ensimmäisen kiinnostuksen kohde. Koska kyse oli á la carte annoksista rintapalat leikattiin siten, että myös siipipala jäi siihen mukaan. Koristeellinen esille laitto, kun lihassa oli vielä luu mukana, näytti tosi hienolta. Koko linnun hyödyntäminen kastikkeeseen oli juuri mitä haluammekin, ei mitään hukkaan, vaan kaikki käytetään.

Ateriakokonaisuuteen liittyi myös keittiön tervehdys, joka oli suunnittelemamme Haapatartar ahvenesta.

Menu

Kulttuurikauha-hankkeen tervehdys

Haapatartar

Alkuruoka

Jokirapuja

Uusia perunoita, voisulaa

Pikkelöityä kurkkua

Pääruoka

Sorsan rintaa

Karitsan kyljyksiä

Paistettua sientä

Karviaispuolukkachutney

Palsternakkapyreetä

Uunipunajuurta

Jälkiruoka

Horsmamustaherukkasorbettia

Kotijäätelöä

Tyrnisiirappia

Suklaatäytteinen ohukainen

Tässä tämä aivan loistava menu, josta kaikki paitsi tyrnisiirappi saatiin toteutettua ja sieni jouduttiin muuttamaan lampaankäävästä, koska sitä ei juuri nyt löydetty. Upeasti laitettu lautasille, joka kyllä mielestämme kelpaa mihin juhlaan hyvänsä sekä maut: noh, eihän siihen oikein löydy mitään sanoja; aivan mielettömän hyvää.Komin Tasvallan Shanga festivaaleilla esitettiin tämä meidän video, mistä he lähettivät meille lyhyen filmin. Yleisöä ole runsain mitoin seuraamassa videotamme ja lisäksi he tekivät omat versionsa, osasta annoksia antamamme mallin mukaan.

Tässä niistä kuvia:bottom of page