top of page
Поиск

Karjalan Tasavallan Gastronominen festivaali / filmaus ravintola Wiivi 19.2.2021Karjalan Tasavalta järjestää pääkaupungissaan Petroskoissa Gastronomia festivaalin. Kulttuurikauhan oli tarkoitus osallistua tähän festivaaliin viime vuonna loppu kesästä. Festivaalia jouduttiin kuitenkin siirtämään ja pidetään nyt 26-27.2.2021. Valitettavasti covid-19 pandemia ei ole hellittänyt, vaan pitää meitä kaikkia vielä kovassa otteessaan. Tästä syystä, emme myöskään tähän tilaisuuteen pysty fyysisesti osallistumaan. Voimme kuitenkin osallistua virtuaalisesti videon välityksellä.

Tämän kertainen ruokapaja pidettiin hieman erilaisena kuin aikaisemmin ja mukana olikin ammattikokit Sari ja Tanja Haapaveden opiston Wiivi-ravintolasta. Lounasravintola Wiivi sijaitsee Haapaveden keskustassa, kauniissa ja historiallisessa Lönninkartanon tiloissa. Rakennus toimii nykyään opiskelija-asuntolana ja siellä on myös juhlasali. Rakennus on aikoinaan palvellut moninaisissa tehtävissä, kuten jatkosodan aikana sotilassairaalana. Lönninkartano, on Suomen ensimmäisen oman arkkitehtitoimiston perustaneen naisarkkitehdin Wiivi Lönnin vuonna 1917 suunnittelema rakennus, jonka mukaan rakennus on ristitty.


Kokit valmistivat meille todella maukkaan Wiivin lihapatapaistin ja jälkiruoaksi ruispuolukkapuuron kahvin kera. Alkupalana oma kokkimme Ronald teki pienen alkupalan Haapa-ahven tartarin mallasleivällä, joka on kehitelty Kulttuurikauha hankkeelle. Tällä ’amuse bouchella’ lähetimme tervehdyksemme festivaaleille.

bottom of page